Istuntavalmennus
Kehitä kehon ja mielen yhteyttä, paranna yhteistyötäsi hevosen kanssa
Ratsastus on kommunikointia ratsastajan ja hevosen välillä ja istunta on kommunikoinnin väline. Istunta on siis yhtä kuin ratsastus, ei ole ratsastuksenopetusta ilman istuntaopetusta! Myös tavoitteellinen harjoittelu ja kilpailumenestys rakennetaan tälle pohjalle.
Istunnan opettamisen työkaluni ovat istunnan ohjaus ratsastaessa, kehotietoisuusharjoitukset ilman hevosta sekä kehotyöskentely, jossa ohjaan ratsastajan kehoa käsin. Kehotietoisuusharjoituksissa ilman hevosta on aikaa huomata oman kehon tuntemuksia ja kokeilla eri vaihtoehtoja. Ratsastaessa voi olla vaikea tunnistaa mikä johtuu omasta kehosta ja mikä hevosesta. Kehotyöskentelyssä ratsastaja on joko hevosen selässä tai esimerkiksi jumppapallon tai tuolin päällä. Kehotyöskentelyn avulla autan ratsastajaa kehittämään kehotietoisuutta ja tunnetta, työskentelyn tarkoitus ei ole ”laittaa ratsastaja oikeaan asentoon”.
Olen valmentanut eritasoisia ratsastajia koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa yli 25 vuotta, toiminut Etelä-Suomen alueen aluevalmentajana kenttäratsastuksessa sekä valtakunnallisen Ponimeeting-valmennusleirin kenttäratsastusvalmentajana.
Tunne liike – liiku tunteella!
Istuntavalmennuksen vaihtoehtoja
- Istuntakurssit: Katso kalenterista tai järjestä kurssi omalla tallillasi
- Istuntatunnit omalla hevosellasi
- Etävalmennus
- Istuntatunti minun hevosellani
En puhu virheiden korjaamisesta, vaan autan ratsastajia kehittämään yhteistyötään hevosen kanssa ja siten parantamaan ratsastustaan. Helposti sorrutaan vain fiksaamaan istuntaa paremmaksi, mutta se ei ole hevosen maailma. Haluan auttaa ratsastajia olemaan enemmän yhtä hevosen kanssa.
Kaikilla kehoilla voi ratsastaa. Tärkeintä on kehotietoisuus ja oma tunne, sillä varsinainen kehitys tapahtuu sisältäpäin. Tunteen kehittäminen on istunnassa kaikkein tärkeintä. Kun opit ymmärtämään ja kehittämään kehon ja mielen toimintaa, saat apua myös ratsastuspelkoihin ja jännityksiin.
Katso video Annikan istuntaklinikasta Tampereen hevosmessuilla 2022
Kehotietoisuuden kehittämisestä on hyötyä kaikille ratsastajille tasosta riippumatta. Sen avulla voit myös parantaa itsetuntoa, lisätä oman elämän hallintaa ja päästä eroon kivuista. Kehotietoisuusmenetelmiä on paljon, joista toiset ovat harjoittelultaan fyysisempiä kuin toiset, mutta kaikkien perusta on yhdistää keho ja mieli. Toinen menetelmä ei ole oikeassa ja toinen väärässä, tarvitsemme useita tapoja tutkia kehoa koska olemme yksilöitä. Myös samalla henkilöllä on erilaisia elämänvaiheita, joissa eri menetelmien avulla voi löytää uusia polkuja itsensä kehittämisessä. Näillä sivuilla voit tutustua tarkemmin Centered Ridingiin, Pilatekseen ja Spiraalistabilaatioon, joissa olen kouluttautunut ohjaajaksi. Näiden lisäksi olen itse harjoittanut sekä käynyt lyhyempiä koulutuksia myös muissa menetelmissä kuten Alexandertekniikka, Balimo, Tai Chi, Chi Gong, Feldenkrais ja Gyrokinesis.
Blogista voit lukea lisää kehotietoisuudesta: Kehotietoisuus on onnellisuutta