Centered Riding

Centered Riding® on Sally Swiftin kehittämä opetusmenetelmä, joka perustuu mielikuviin ja ratsastajan kehotietoisuuteen

Centered Ridingista hyötyvät kaikentasoiset ratsastajat. Jos olet vähemmän ratsastanut löydät ratsastukseesi selkeämmät ja kevyemmät avut, jos olet kokeneempi saat apua hevosesi liikkeen parantamisessa tai esimerkiksi toispuoleisuuden korjaamisessa. Huomaat, kuinka vähemmällä tekemisellä voit saada enemmän aikaiseksi!

Centered Riding eli CR perustuu ihmisen ja hevosen anatomian ja biomekaniikan tuntemiseen, tasapainoon, maan vetovoimaan ja siihen, miten mieli vaikuttaa kehoon. CR-ideologiaa voidaan käyttää hyväksi kaikissa ratsastuksen lajeissa ja myös maastakäsin työskentelyssä. Tavoitteena on huomioida jokaisen ratsastajan keho – sen toiminta, liikkuvuus ja liikkumattomuus, vahvuudet ja heikkoudet, ja löytää sitä kautta kunkin ratsastajan paras mahdollinen tasapaino hevosen selässä. Kun ensin löydät tasapainoisen, hevosen liikkeeseen mukautuvan istunnan, sinun on helpompi oppia vaikuttamaan hevoseen.

Centered Riding III-tason ohjaajana käytän CR-menetelmää kaikessa opettamisessani ja pidän myös CR-kursseja, joita voivat pitää vain III ja IV tason ohjaajat. Centered Riding opetukseen kuuluu ratsastuksen lisäksi ilman hevosia tehtäviä kehotietoisuusharjoituksia sekä kehotyöskentelyä. Harjoituksiin pääsee tutustumaan kurssien aikana tai yksityistunneilla ilman hevosta, joilla käydään läpi ratsastajan istuntaa, apujen käyttöä ja kehonhallintaa. Kehotyöskentelyssä ohjaaja ohjaa ratsastajaa käsin, mutta tarkoitus ei ole vain laittaa ratsastajaa oikeaan asentoon, vaan antaa ratsastajan keholle uutta ideaa miten voisi toimia paremmassa yhteydessä hevosen kanssa.

Lisätietoja Centered Ridingista saat kahdesta Sally Swiftin kirjoittamasta kirjasta ”Centered Riding” ja ”Centered Riding 2” sekä osoitteista

CR-kursseja

Centered Riding Open clinic

Kurssi on avoin kaikille ratsastajille tasosta riippumatta. Kurssille voi osallistua joko hevosen kanssa tai kuunteluoppilaana.

Open Clinic on kahden päivän mittainen ja sisältää teoriaa, ilman hevosia tehtäviä kehotietoisuusharjoitteita ja ratsastusta. Open clinic kursseja voivat pitää vain III ja IV tason CR ohjaajat. Kurssi voi myös olla suunnattu johonkin tiettyyn ratsastuksen lajiin.

Open Clinic on pääsyvaatimuksena, jos haet CR ohjaajakurssille.

Tutustu CR-kurssien sisältöihin Centered Ridingin virallisilla sivuilla.

Centered Riding Jumping clinic

Kurssi on tarkoitettu ratsastajille, joilla on esteratsastuksen perusteet hallussa ja haluavat syventää tietoaan esteratsastukseen ja istuntaan liittyen.

Kurssi sisältää teoriaa, ilman hevosia tehtäviä kehotietoisuusharjoitteita ja esteratsastusta.

Kurssille voi osallistua joko hevosen kanssa tai kuunteluoppilaana.

Tutustu CR-kurssien sisältöihin Centered Ridingin virallisilla sivuilla.

Centered Ridingin opiskelun vaihtoehtoja

  • Centered Riding -kurssit: Katso tulevat kurssit kalenterista tai järjestä oma kurssi
  • Henkilökohtainen valmennus
  • Etävalmennus