Pilates

Paranna istuntasi vakautta, selkäsi terveyttä ja hevosesi hyvinvointia

Ratsastajille suunnatut pilateskurssit sisältävät pilates mattoharjoittelua ja teoriaa mm. anatomiasta sekä ratsastusta, jossa hyödynnetään pilateksesta opittua kehontuntemusta ja -hallintaa.

Pilates on saanut nimensä perustajansa Josef Pilateksen mukaan ja Suomeen menetelmä rantautui 2000-luvun alussa. Pilates on kehonhallintamenetelmä, jossa hitaan, tarkan harjoittelun avulla vaikutetaan kehon eri lihasten aktivoitumisjärjestykseen. Tavoitteena on saavuttaa automaatio, jossa syvät selkärankaa tukevat lihakset aktivoituvat ensin ja pinnallisemmat, liikettä tuottavat lihakset vasta sen jälkeen. Kun näin tapahtuu, keho toimii optimaalisesti eli ensin tuki, sitten liike. Jos kehon kokonaissysteemi ei toimikaan näin, syntyy helposti ongelmia ja vaurioita, joista varmasti tutuin on selkäkipu. Pilates ei ole urheilulaji muiden joukossa, vaan enemmänkin perusta kaikelle liikkumiselle. Ratsastajille pilates sopii erityisen hyvin, koska siinä harjoitellaan keskivartalon tietoista, hienovaraista käyttöä. Mitä paremmin osaat hyödyntää kehosi keskustaa, sen helpompi sinun on rentouttaa käsiä ja jalkoja, mikä on erittäin tärkeää ratsastuksessa. Pilatestunneilla harjoitellaan eri asennoissa jumppamatolla sekä seisten, mutta pilateksen periaatteita voidaan käyttää kaikkeen liikuntaan ja liikkumiseen.

Pilates-kursseja

Pilateskurssit ratsastajille

Järjestä oma, juuri teidän tarpeisiinne suunniteltu kurssi!

Ratsastajille suunnatut pilates/ratsastuskurssit sisältävät pilates mattoharjoittelua ja teoriaa mm. anatomiasta sekä ratsastusta, jossa hyödynnetään pilateksesta opittua kehontuntemusta ja -hallintaa. Kurssilla opit mitä pilates tarkoittaa ratsastuksessa ja miten pilateksen avulla voidaan kehittää ratsastajan istuntaa ja apujen käyttöä.

Verkkokurssi

Paranna istuntasi vakautta, selkäsi terveyttä, hevosesi hyvinvointia ja ratsastustasi tietenkin!

Videoilla saat sekä treenitunteja että paljon tietoa ja vinkkejä omaan ratsastukseen. Kolme 45 min mittaista pilatestuntia teemoilla ratsastajan ydintuki, jalat ja kädet sekä johdanto, jossa kerron miten ratsastaja vaikuttaa hevoseen omalla kehollaan.

Videot ovat käytössäsi rajattoman ajan ja koko paketin hinta on vain 79 € (sis alv 24 %)

Pilatesharjoittelun vaihtoehtoja

  • Pilatesvideot ratsastajille: Osta täältä
  • Pilateskurssit ratsastajille: Järjestä oma kurssi tai tarkista tulevat kurssit kalenterista
  • Henkilökohtainen valmennus
  • Etävalmennus

Ratsastajille suunnatut pilateskurssit sisältävät pilates-mattoharjoittelua ja teoriaa mm. anatomiasta sekä ratsastusta, jossa hyödynnetään pilateksesta opittua kehontuntemusta ja -hallintaa. Kurssilla opit mitä pilates tarkoittaa ratsastuksessa ja miten pilateksen avulla voidaan kehittää ratsastajan istuntaa ja apujen käyttöä.

Pilates-nimen edessä nähdään erilaisia etuliitteitä. Minä olen Somatic-pilatesohjaaja. Somaattinen harjoittelu on tarkka tapa harjoitella liikettä ja liikekokonaisuuksia vahvan läsnäolon, oman tuntemuksen ja kehonhallinnan avulla. Se vaatii ohjaajalta tarkkaa oman kehon tuntemusta, jotta oman kokemuksen ja tiedon voi välittää asiakkaille. Somatic Pilateksella vahvistat syviä vatsalihaksia ja keskivartaloa tehokkaasti, kohennat ja ylläpidät ryhtiä sekä pidät selän terveenä. Menetelmän avulla voit harjoittaa itsellesi vahvan ja tasapainoisen lihaksiston sekä joustavat nivelet ja hyvän lihasvenyvyyden. Muutokset parempaan ovat havaittavissa melko lyhyessä ajassa riippuen tietenkin harjoittelun intensiivisyydestä ja harjoituskertojen määrästä. Pilateksessa saavutettu voima, hallinta ja herkkyys auttavat arkielämän eri tilanteissa sekä tehostavat muiden liikuntalajien harjoittelua. Tarkan ja keskittyneen harjoittelun myötä pilateksessa yhdistyy kehon ja mielen toiminta.

Olen Suomen Pilatesyhdistyksen jäsen.

Asiakaskokemuksia

Pilates on kokonaisvaltaista kehon ja mielen hallintaa. Annikan pilatestunneista olen saanut valtavasti apua alaselän ja hartiaseudun jäykkyyteen sekä kipuihin.

Viveka Westerberg

Annikan tunneilla olen ymmärtänyt, mikä valtava merkitys on pilatesohjaajan taidoilla ja paneutumisella ohjattaviinsa. Annikan pilatestunnit ovat auttaneet kulumista aiheutuvien selkäkipujeni oireettomina pysymiseen tehokkaammin kuin mikään muu, mitä olen kokeillut: fysioterapia, kipulääkkeet tai muut jumpat.

Ritva Ikonen

Sairaanhoitajana olen työssäni suositellut pilates-harrastusta monille potilailleni kuntoutumisen tueksi. Olen osallistunut myös somaattiseen venyttelyyn ja sen avulla olen saanut kehooni uudenlaista tuntumaa ja liikkuvuutta. Annikan pilatestunneilla on jotain erityistä. Intuitiivisella tavalla hän oivaltaa, kuinka kukin ryhmäläinen saa yhteyden kehonsa eri lihaksiin ja sitä kautta pilateksen hyvää tuovaan vaikutukseen. Tällainen ohjaajan ominaisuus ei ole liikuntapalvelujen runsaassa tarjonnassa itsestäänselvyys. Tunneilla voi aistia hyväksyvän, positiivisen ja vahvistavan energiantunteen. Fyysistä terveyttä tukevan liikunnan lisäksi Annikan tunneilta saa myös henkistä voimaa.

Tiina Seppänen