Spiraalistabilaatio

Spiraalistabilaatio perustuu ymmärrykseen spiraalimaisten lihasketjujen merkityksestä liikkeessä. Spiraaliketjujen toimiessa hyvin, ne nostavat kehon hyvään ryhtiin ja liikkeestä tulee kevyttä ja sulavaa.

Seistessä käytämme suoria lihasketjuja ja kun lähdemme liikkeelle, näiden ketjujen pitäisi rentoutua, jotta spiraaliketjut voivat toimia optimaalisesti. Nykyihmisen elämäntapa kuitenkin helposti sekoittaa tätä lihasketjujen vuorovaikutusta, suorat lihasketjut jäävät päälle liikkeessäkin ja aiheuttavat näin ongelmia kehossa. Metodin yhtenä päätavoitteena on koko kehon hallittu, optimaalinen liikesuoritus spiraalimaisten lihasketjujen aktivoimisen avulla, niin jokapäiväisessä kävelyssä ja liikkumisessa kuin erilaisissa urheilusuorituksissa. Ratsastajille menetelmä antaa lisäymmärrystä kehon kannatuksesta ja suoruudesta ratsastaessa.

Spiraalistabilaatio (Spiral Stabilization) on tsekkiläisen tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin erikoistuneen lääkärin Richard Smišekin yli 30-vuotisen työn tuloksena kehittämä kehonhallinta- ja terapiamenetelmä. Se on osoittautunut tehokkaaksi erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa sekä selän toiminnallisuuden parantamisessa. Metodin tuloksellisuus on todistettu yksityiskohtaisten EMG-, röntgen- ja magneettikuvausanalyysien avulla.

Spiraalistabilaatiota harjoiteltaessa käytetään menetelmää varten kehitettyjä vastuskuminauhoja ja harjoitteet tehdään pääosin seisten.

Lisää spiraalistabilaatiosta voit lukea:

Spriaalistabilaatio-valmennuksia

Kurssit

Katso tulevat kurssit kalenterista tai järjestä oma kurssi.

Verkkokurssi

Spiraalistabilaation perusteet tekstein, kuvin ja videoin.

Videoita liikkeistä, mitä liikkeissä haetaan sekä ohjattuja liikesarjoja.

Treenivinkkejä

Kurssimateriaali on käytössäsi rajattoman ajan ja koko paketin hinta on vain 79 € (sis alv 24 %)!

Henkilökohtainen valmennus

Henkilökohtaisessa valmennuksessa pääset syventymään harjoitteluun ja saat apua kehosi yksilöllisiin kehityskohteisiin.

Spiraalistabilaatiokuminauhat

Voit tilata spiraalistabilaatiokuminauhoja sähköpostitse hintaan 38 € + postikulut.

Kuvia kursseilta