Lastaus

Haaveiletko helposta ja rennosta lastauksesta?

Jos sinun ja hevosesi välinen kommunikaatio ei kohtaa, pienet huomaamatta jääneet asiat voivat kasvaa isoiksi ongelmiksi. Lastaus on tyypillinen tilanne, jossa ongelmat tulevat esiin.

Hevosella voi myös olla aiempia huonoja kokemuksia lastaukseen liittyen. Voit korjata tilanteen kun opit käyttämään tunnetta ja kehonkieltä hevosesi kanssa. Parannat omaa turvallisuuttasi ja hevosesi hyvinvointia sekä lastaat hevosesi onnistuneesti.

Tunne ja kehonkieli ovat hevosen oma viestimistapa, sen koko olemus. Siksi ne ovat tehokkain tapa toimia ja myös tie syvempään yhteyteen hevosen kanssa. Tunne ja kehonkieli ovat myös meissä ihmisissä, mutta niiden tietoinen käyttäminen ei tule itsestään. Tämä ei kuitenkaan ole mitään salatiedettä, vaan jokainen voi oppia kommunikoimaan hevosen kanssa sen omalla kielellä ja samalla saavuttamaan nopeita ja pysyviä muutoksia.

Lastausvalmennuksia

Lastauskurssi

Lastauskurssi voi olla joko klinikkatyyppinen demotilaisuus, jossa Annika demoaa lastaamista ja lastausharjoittelun eri vaiheita usean hevosen kanssa tai kurssi, jossa osallistujat harjoittelevat omien hevostensa kanssa.

Kurssilla harjoitellaan lastaamisen eri vaiheita, mitä hevosen pitää ymmärtää lastaamisen onnistumiseksi ja miten hallitaan hevosen stressitasoa lastaamisen yhteydessä. Kurssilla käydään myös läpi lastaukseen ja kuljettamiseen liittyvää turvallisuutta.

Lastausharjoittelu perustuu Hevostaitoa tunteella menetelmään ja sen hyödyntämiseen lastauksessa.

Katso kalenterista tai järjestä kurssi omalla tallillasi.

Lastausharjoittelu omalla hevosellasi

Lastausharjoittelu tapahtuu omalla tallillasi ja siihen kannattaa varata rauhallinen paikka. Harjoittelua varten et tarvitse omaa traileria, tuon trailerin mukanani.

Harjoittelu sisältää aina hevosen kouluttamisen lisäksi omistajan opettamisen ja
ohjeistamisen jatkoharjoittelua varten.

Lastausharjoittelu perustuu Hevostaitoa tunteella menetelmään ja sen hyödyntämiseen lastauksessa.

Lastausvalmennuksessa opit:

  • Kohtaamaan hevosen sen omalla kielellä
  • Luomaan hevoseen kontaktin ja säilyttämään sen
  • Viestimään hevoselle selkeästi mitä haluat
  • Toimimaan hevosen kanssa rennosti ja turvallisesti
  • Käyttämään tunnetta ja kehonkieltä tarkasti ja hienovaraisesti

Valmennuksessa huomioidaan erilaiset tarpeet, lähtökohdat ja kuljetusvälineet.

Asiakaskokemuksia

Annika ratkaisi ammattitaitoisesti ja rauhallisesti hevosemme lastausvaikeudet, ja opetti samalla, miten homma hoidetaan. Kaikki tapahtui turvallisesti niin hevosen kuin lastaajankin kannalta. Tätä käytäntöä olemme toteuttaneet myös onnistuneesti esim. satula-asiakkaittemme hevosten kohdalla, joilla on lastausongelmaa. Suosittelemme lämpimästi!

Virve Ruutu-Martikainen, HippoSport Oy

Janni Martikainen, kouluratsastaja

Olen aina pitänyt Annikan kokonaisvaltaisesta tavasta ajatella hevosista. Oli ihana seurata hänen työskentelyään tänään ja haluan ehdottomasti oppia häneltä lisää.
Ote Kia Heroldin hevosen lastausharjoittelusta kertovasta kirjoituksesta, lue lisää Kian blogista.

Kuvissa Jonna Paneliuksen islanninhevoset lähtevät saareen kesäksi. Fönn oli jo vanha tekijä, mutta Vafi ensikertalainen.